Jag behövde en elektriker

Hejsan, vi kan alla behöva en elektriker men det beror lite på vad det är det gäller. Jag är ju rätt praktiskt lagd och kan göra många olika saker hemma i villan i Bro men jag kan, och får inte göra allt. Så häromsistens när jag skulle renovera köket var jag tvingad till att vända mig till en elektriker och jag fick mycket bra hjälp. Jag tänkte då att det kunde vara en idé att skriva ett litet inlägg om detta oavsett om ni är lika händiga som jag eller inte.

Kanske du behöver en elektriker när du ska:

-Installera eluttag

-Renovera ett befintligt elsystem

-Koppla in nya apparater och belysning

-Byta säkringar eller installera nya säkringar

-Om det uppstår strömavbrott i ditt hus

Allt detta kan man givetvis göra själv men det är inte alltid den bästa idén. Jag har till exempel en kompis som skulle installera nya lysrör i källaren och han gjorde det, men det slutade med att han fick en stor elräkning och en tillsynsavgift. Då hade det nog varit bättre att han hade ringt en elektriker redan från början och betalat lite pengar för deras tjänster. Jag vet inte hur mycket man ska räkna med att betala för olika jobb men jag har hört att det ofta är lönar sig i slutändan, framförallt om man tar hjälp av en etablerad elektriker. Sedan finns det vissa saker som man aldrig får göra på eget bevåg som att koppla in en ny elcentral eller att ändra från enfas till trefas el, och givetvis en del annat också och är ni osäkra på om ni får göra jobbet själva eller inte så kan ni alltid höra med någon etablerad elektriker i närheten av där ni bor. Ja, det var vad jag hade på hjärtat för den här gången!